Monthly Archives: October 2012

Cererile si dosarul pentru bursa de ajutor oficial se pot depune si in intervalul 1-8 noiembrie 2012

Studenții care solicită bursă de ajutor social vor depune cererea și dosarul la Administrație (dna Mihaela Petrescu) între 1-8 noiembrie 2012. Bursele se acordă, la cerere, studenţilor care au efectuat integral ac­tivităţile universitare, în funcţie de situaţia materială a familiei din care provin. Bursele de ajutor social se alocă, în funcţie de veniturile nete medii lunare ce revin pe membru de familie, următoarelor categorii de studenţi:

  • studenţilor care nu realizează pe ultimele 3 luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul de bază minim pe ţară;
  • studenţilor orfani de ambii părinţi, celor proveniţi din casele de copii sau plasament familial;
  • studenţilor bolnavi de TBC care se află în evidenţa dispensarelor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindroame de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, celor infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular. Senatele universitare pot lua în considerare şi alte boli cronice.

Caravana Cărţii Ştiinţifice, iniţiată şi organizată de către Editura Universităţii din Bucureşti (EUB), îşi continuă itinerariul

Joi, 1 noiembrie 2012, Caravana Cărţii Ştiinţifice poposeşte în holul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (pe deja celebrul etaj 6 din Complexul Leu) între orele 09:00 şi 15:00.
La întâlnirea cu viitorii jurnalişti, EUB va prezenta ultimele apariţii editoriale din domeniile filologie, filosofie, istorie şi, evident, jurnalism.
Cu acest prilej, EUB organizează, la ora 12:00, lansarea a două lucrări importante din domeniul jurnalismului, lucrări coordonate de către profesor Daniela Rovenţa-Frumuşani: „Discourse Hypostases/Hypostases Discoursives” (Ipostaze discursive); „Repere conceptuale şi perspective teoretice în Ştiinţele Comunicării. Studii doctorale – vol. 2/2012”.
„Sperăm că această privire (sociologică, politică, metodologică) asupra muncii, discursului şi situaţiei femeilor va contribui la aprofundarea cunoaşterii şi înţelegerii numeroaselor probleme privitoare la « lumea femeilor », precum şi la spulberarea a ceea ce Pierre Bourdieu numeşte violenţa simbolică, notează Daniela Rovenţa-Frumuşani într-unul din studiile publicate în primul volum.
În numărul 2 al volumului Repere conceptuale şi perspective teoretice în Ştiinţele Comunicării…, se poate citi, printre altele, despre: „Religie, comunicare şi mass-media…”, „Modele şi structuri constitutive ale documentarului”, „Direcţii contemporane în sociologia profesiilor”, „Comunicare online: de la comunicare impersonală la comunicarea de masă”.

Rectoratul Universității București a hotărât prelungirea perioadei pentru depunerea candidaturilor studenților

1. Se prelungește pâna la data de 2 noiembrie 2012, ora I4,   termenul pentru depunerea
candidaturilor pentru locurile vacante în consilii și Senat ce revin studenților.
2. Candidaturile se inregistrează și se depun la Secretariatele facultăților.
3- Conducerile facultăților și secretariatele vor lua măsuri pentru aducerea la cunoștința studenților a termenelor pentru depunerea candidaturilor.
Alegerile pentru anul I vor avea loc miercuri, 7 noiembrie, de la ora 13, în amfiteatrul R3, Universitate. Rugăm pe această cale reprezentanții asociațiilor studențești să participe la alegeri și să contacteze Decanatul/Secretariatul.

Invitatie la Radio Romania Actualitati

La 1 noiembrie 2012 Radio Romania sărbătorește împlinirea a 84 de ani de la prima emisie.Printre momentele care marchează anual această aniversare se numără și “Ziua porților deschise” ,zi în care radioul public așteaptă vizita tuturor celor care sunt interesați de un tur al instituției.

Cei care vor veni în ziua de joi,1 noiembrie ,intre orele 10.00-16.00 la intrarea din str.Temișana a Radio România ,vor fi întâmpinați de colegii noștri și conduși pe următorul traseu:

-Agenția de presă RADOR,centrul unde se monitorizează 24 ore din 24 informațiile difuzate(în limba română și 15 limbi străine) de către 57 posturi de radio și televiziune precum și din presa scrisă(150 de publicații) de pe toate continentele.

-Radio România 3 Net,primul post public de radio online.

-Radio România București fm,un post creat pentru a-ți oferi toate informațiile despre Capitală.

-Radio România Antena Satelor ,un post public cu acoperire națională dedicat spațiului rural.

-Studioul 31 al Radio România Actualități.

-Studioul “Mihai Zirra” al Redacției Teatru ,locul unde s-au înregistrat de-a lungul anilor cele mai multe dintre spectacolele de teatru radiofonic din Fonoteca de aur a Radiodifuziunii.

Anunt urgent

Studentii și cursanții școlii doctorale sunt rugați să își depună candidaturile pentru alegerea reprezentanților de an la secretariat, până în data de 31 octombrie 2012, inclusiv. Alegerile vor fi organizate conform metodologiei postate pe site-ul facultății și ”Regulamentului privind activitatea studentului”.

Responsabili de an

“Dirigintii” studentilor pentru anul universitar 2012-2013 sunt:
Anul I
Jurnalism – asist. univ. dr. Irene Buhanita
Comunicare si Relatii Publice – lect. univ. dr. Adriana Stefanel
Publicitate – asist. univ. dr. Valentina Boureanu

Anul II
semestrul I  – prof. univ. dr. Cristina Coman, pentru toate sectiile
semestrul II, Comunicare si Relatii Publice – prof. univ. dr. Cristina Coman
semestrul II, Jurnalism – lect. univ. dr. Horea Mihai Badau
semestrul II, Publicitate – asist. univ. dr. Theodora Vacarescu
Anul III
Jurnalism – lect. univ. dr. Val Vilcu
Comunicare si Relatii Publice – lect. univ. dr. Silvia Branea
Publicitate – lect. univ. dr. Madalina Moraru

 

Orar Master IFR

MASTER IFR
Jurnalism tematic anul II Comunicare corporativă anul II
sâmbătă duminică sâmbătă duminică
27/28 oct 9.00 – 13.00 Jurnalism economic –       R. Radu    613 Jurnalism sportiv – F. Petrica  615 9.00 – 13.00 Comunicarea internă în organizații –         C. Coman     616 Metode și tehnici de cercetare în comunicarea corporativă- R Cretu  614
13.00 – 16.00 Jurnalism cultural –  S. Preda   613 Mass media si industriile culturale -R Radu   615 13.00 – 16.00 Managementul crizei în organizații –         C. Coman    616 Elemente de dreptul muncii – Petrescu   612
Primul tutorat master ID-IFR:  27-28 octombrie 2012.

ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI III (2012 / 2013) ID

În perioada 22 octombrie – 30 octombrie 2012, studenţii vor depune cereri pentru exprimarea opţiunilor cu privire la cursurile opționale pentru anul III (2012 / 2013) semestrul I si II, la secretariat (ID) sala 624, în timpul programului de lucru cu publicul sau prin fax. Studentii care nu vor depune cererea vor fi repartizati din oficiu la cursurile cu număr deficitar de studenţi înscrişi. Continue reading ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANULUI III (2012 / 2013) ID

Anunt burse de ajutor social

Perioada în care se pot depune dosarele pentru bursele de ajutor social va fi prelungită. În așteptarea unor noi reglementări, FJSC va încerca să simplifice metodologia, așa că amânăm cu o săptămână operațiunea. Eventualele modificări vor fi anunțate pe site, ca și noul interval în care se vor depune dosarul și cererea.

Alegeri pentru reprezentanții studenților/masteranzilor/doctoranzilor în FJSC

Studenții, masteranzii și doctoranzii din anul I sunt rugați să-și desemneze reprezentanții în Senatul FJSC. Alegerea va avea loc, conform hotărârii Senatului Universității, prin vot direct și secret, organizat de studenți. Studenții sunt rugați să delege câte trei reprezentanți din fiecare an, prin vot deschis, care să organizeze alegerile. Desemnarea reprezentanților se va face în intervalul 18-24 octombrie. În același interval, studenții, masteranzii si doctoranzii  care doresc să-și depună candidaturile vor fi sprijiniți cu postarea unor materiale pe site (prin intermediul Secretariatului). Alegerile se vor organiza în intervalul 24 octombrie-1 noiembrie, fiind recomandat votul după unul dintre cursurile la care participă majoritatea anului respectiv. În cazul în care nu se întrunește cvorumul (50 la sută plus unu din totalul studenților) se reia votul la cursul următor, când este suficientă prezența a cel puțin 10 la sută dintre studenți.

Orar administratie

Dosarele sociale se depun in perioada 16-22 octombrie la sala 601 dupa urmatorul orar.:
luni-miercuri intre orele 15,00-17,00
marti-joi intre orele 10,00-12,00
Chitantele studentilor inmatriculati cu taxa la forma de invatamant zi la anii I si I Master se vor primi in zilele de luni intre orele 15,00-17,00 si marti intre orele 10,00-12,00

Mihaela Petrescu

Anunț privind bursele de ajutor social

Studenții care solicită bursă de ajutor social vor depune cererea și dosarul la Administrație (dna Mihaela Petrescu) între 15-22 octombrie 2012. Bursele se acordă, la cerere, studenţilor care au efectuat integral ac­tivităţile universitare, în funcţie de situaţia materială a familiei din care provin. Bursele de ajutor social se alocă, în funcţie de veniturile nete medii lunare ce revin pe membru de familie, următoarelor categorii de studenţi:

  • studenţilor care nu realizează pe ultimele 3 luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul de bază minim pe ţară;
  • studenţilor orfani de ambii părinţi, celor proveniţi din casele de copii sau plasament familial;
  • studenţilor bolnavi de TBC care se află în evidenţa dispensarelor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindroame de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, celor infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular. Senatele universitare pot lua în considerare şi alte boli cronice.

Anunt secretariat refacut

UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI
FACULTATEA DE JURNALISM ȘI ȘTIINȚELE COMUNICĂRII
ANUNȚ
Studenților din tabelul următor  le-au  fost aprobate cererile de prelungire a școlarității.
Studenții sunt rugați să își achite taxa de scolaritate conform următoarei programări;
 – rata 1  este de 750 ron până pe 30 octombrie 2012
 – rata 2, este de 800 Ron până pe data 10 decembrie 2012
Studenții care nu aduc chitanțele la Administratorul Șef al facultății (d-na Petrescu Mihaela)  până la datele stabilite vor fi exmatriculați.
Studenții care nu-și vor promova restanțele în sesiunea de iarnă pot depune cerere de prelungire a școlarității în perioada 18 februarie 2013 – 21 februarie 2013  cu încă un semestru  cu taxă.
Nr.crt. Numele și prenumele Programul de master Nr. restanțe
1 Becheru D. Mihaela – Diana CCPRP 2
2 Iordache N. Irina – Silvia CCPRP 2
3 Mutescu Gh. Ionel-Adrian CCPRP 2
4 Anghel I. Cristian-Antoniu MIMM 2
5 Cărăuşu I. Elena MIMM 1
6 Ciocîltan M. Ioana – Cătălina MIMM 2
7 Cozmei I. Victor – Alexandru MIMM 2
8 Culea V. Viorela JT 1
9 Onea Gh. Alexandra JT 1
10 Furdui E. Mihaela PMAV 1
11 Ştefănescu M. Bogdan PMAV 1
12 Gîdiuţă C. Andreea- Aura TMCSC 1

Burse in Germania

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) oferă pentru anul universitar 2013/2014 burse pentru școli de vară/cursuri de limbă, pentru studii de masterat și stagii de cercetare în cadrul universităților din Germania. În cadrul programelor de masterat și a stagiilor de cercetare se poate aplica și în limba engleză.
O selecție din oferta de burse pentru anul universitar 2013/2014:
Data limită pentru a aplica la aceste burse este 15 noiembrie 2012.
DAAD oferă și posibilitatea participării la cursuri de vară. Acestea durează între 3 și 4 săptămâni. Eligibili sunt studenții de la programele de licență (anul 2, 3 și 4) sau cei de la masterat din anul I.
Data limită pentru a aplica la cursurile de vară este 30 noiembrie 2012.
Informații detaliate referitoare la condițiile de aplicare, actele necesare și serviciile incluse obțineți aici: www.daad.ro sau la Centrul de Informare DAAD din București.