Daily Archives: October 31, 2012

Cererile si dosarul pentru bursa de ajutor oficial se pot depune si in intervalul 1-8 noiembrie 2012

Studenții care solicită bursă de ajutor social vor depune cererea și dosarul la Administrație (dna Mihaela Petrescu) între 1-8 noiembrie 2012. Bursele se acordă, la cerere, studenţilor care au efectuat integral ac­tivităţile universitare, în funcţie de situaţia materială a familiei din care provin. Bursele de ajutor social se alocă, în funcţie de veniturile nete medii lunare ce revin pe membru de familie, următoarelor categorii de studenţi:

  • studenţilor care nu realizează pe ultimele 3 luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul de bază minim pe ţară;
  • studenţilor orfani de ambii părinţi, celor proveniţi din casele de copii sau plasament familial;
  • studenţilor bolnavi de TBC care se află în evidenţa dispensarelor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindroame de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, celor infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular. Senatele universitare pot lua în considerare şi alte boli cronice.

Caravana Cărţii Ştiinţifice, iniţiată şi organizată de către Editura Universităţii din Bucureşti (EUB), îşi continuă itinerariul

Joi, 1 noiembrie 2012, Caravana Cărţii Ştiinţifice poposeşte în holul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (pe deja celebrul etaj 6 din Complexul Leu) între orele 09:00 şi 15:00.
La întâlnirea cu viitorii jurnalişti, EUB va prezenta ultimele apariţii editoriale din domeniile filologie, filosofie, istorie şi, evident, jurnalism.
Cu acest prilej, EUB organizează, la ora 12:00, lansarea a două lucrări importante din domeniul jurnalismului, lucrări coordonate de către profesor Daniela Rovenţa-Frumuşani: „Discourse Hypostases/Hypostases Discoursives” (Ipostaze discursive); „Repere conceptuale şi perspective teoretice în Ştiinţele Comunicării. Studii doctorale – vol. 2/2012”.
„Sperăm că această privire (sociologică, politică, metodologică) asupra muncii, discursului şi situaţiei femeilor va contribui la aprofundarea cunoaşterii şi înţelegerii numeroaselor probleme privitoare la « lumea femeilor », precum şi la spulberarea a ceea ce Pierre Bourdieu numeşte violenţa simbolică, notează Daniela Rovenţa-Frumuşani într-unul din studiile publicate în primul volum.
În numărul 2 al volumului Repere conceptuale şi perspective teoretice în Ştiinţele Comunicării…, se poate citi, printre altele, despre: „Religie, comunicare şi mass-media…”, „Modele şi structuri constitutive ale documentarului”, „Direcţii contemporane în sociologia profesiilor”, „Comunicare online: de la comunicare impersonală la comunicarea de masă”.

Rectoratul Universității București a hotărât prelungirea perioadei pentru depunerea candidaturilor studenților

1. Se prelungește pâna la data de 2 noiembrie 2012, ora I4,   termenul pentru depunerea
candidaturilor pentru locurile vacante în consilii și Senat ce revin studenților.
2. Candidaturile se inregistrează și se depun la Secretariatele facultăților.
3- Conducerile facultăților și secretariatele vor lua măsuri pentru aducerea la cunoștința studenților a termenelor pentru depunerea candidaturilor.
Alegerile pentru anul I vor avea loc miercuri, 7 noiembrie, de la ora 13, în amfiteatrul R3, Universitate. Rugăm pe această cale reprezentanții asociațiilor studențești să participe la alegeri și să contacteze Decanatul/Secretariatul.