Anunţ din partea doamnei profesoare Mirela Lazăr:

Open Media Challenge – hack cu noi!
Open Media Challenge (OMC) este un eveniment co-finantat de Knight-Mozilla Open News. Evenimentul este initiat de Laboratorul de Inovatie Media – Sponge si este organizat de CRJI, geo-spatial.org, Ceata, ROSEdu si ApTI. Programatori, graficieni, jurnalisti, activisti si studenti cu spirit de echipa si pasionati de date deschise colaboreaza in cadrul unui hacaton pe 29-30 Septembrie. Hack cu noi si inregistreaza-te aici pentru eveniment si aici alege-ti o echipa sau inscrie-te pe lista comuna!
    Un juriu international va decide care este cea mai buna aplicatie rezultata din acest efort colaborativ. Printre altii, Stephen King, partener in cadrul Omidyar, va fi prezent la Bucuresti ca parte din acest juriu. Invitat special si participant din partea Mozilla va fi Laurian Gridinoc.
    OMC faciliteaza scrierea de cod, avand ca rezultat programe libere, care raspund la  probleme reale legate de media, in special referitoare la agregari si vizualizari de date. OMC este un efort colaborativ, axat pe colectia si  distributia de informatie in Estul Europei si se va desfasura in limba engleza.
    Hacatonul are loc in ultimul weekend al lunii septembrie la Bucuresti si consta in: o zi dedicata hăcuitului si alta dedicata revizuitului de cod și a propunerilor lucrate, jurizarea aplicatilor si o petrecere de după. Mai multe informatii legate de acest eveniment gasesti la www.thesponge.eu. Daca vrei sa participi inscrie-te aici.
    Daca vrei sa sponsorizezi acest eveniment (exemple de posibile sponsorizari: wifi, catering, premii), scrie la omc@thesponge.eu.
    Pe viitor, intentionam sa continuam dezvoltarea proiectelor incepute la OMC si sa deschidem un hack-space colaborativ.